Γονέας ο ανωφελής 

Βασίλειο: Ζώα (ξεκάθαρα)
Συνομοταξία: Δίποδα -κουβαλητές (μωρών)
Ομοταξία: Ημι-νοήμονα(από την αϋπνία)
Τάξη: Ανάλογα (προνήπιο μέχρι “πήγε φαντάρος”)
Υποτάξη: Υπερπροστατευτικά (ζακετούλα πήρες;)
Ανθυποτάξη: Ταΐστρες (βυζί εως μουσακά σπιτικό)
Υπεροικογένεια: Ανησυχητές (αναπνέει;)
Οικογένεια: Ναι, δυστυχώς είναι οικογένεια σου.

 

Σήμερα θα εξετάσουμε  ένα ενδιαφέρον είδος του ζωικού βασιλείου,  με ασυνήθιστες ικανότητες και διασκεδαστικά ήθη. Μοιάζει αρκετά  με τον κλασσικό homo sapiens,  αλλά μη σας ξεγελάει η όψη, τα φασαριόζικα αυτά πλάσματα δεν κατατάσσονται σε καμία περίπτωση στην ίδια ζωική μορφή. Εκεί που τα λοιπά δείγματα του ανθρωποειδούς πιθήκου περιφέρονται σε δουλειές και καφετέριες, ενίοτε σε κακόφημα μπαράκια και που και που σε υπερατλαντικά ταξίδια οπλισμένοι με σέλφι στικ, ο Γονέας είναι ζώο οικόσιτο κυρίως, που εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συλλογή και την παρασκευή τροφής. Μπορεί να παρατηρηθεί στο σουπερμάρκετ, σε φυσικό περιβάλλον, να χαζεύει τα συστατικά των παιδικών  κρεμών ή να προσπαθεί να αποσπάσει από τον ανυποψίαστο πωλητή προσφορές σε οικογενειακά πακέτα πανών.

Όταν βγαίνει από τη φωλιά του, συνήθως κουβαλάει τα μικρά του, τα οποία και εναποθέτει στο κοντινότερο πάρκο-πλατεία-παιδική χαρά -μπάσκετ- ρυθμική- φρονιστήριο με την ελπίδα οτι θα κοινωνικοποιηθούν και θα σταματήσουν να ζητούν τροφή. Προσοχή! Τρομάζει εύκολα, διοτι προβλέπει 10.765 κινδύνους το λεπτό και έχει μεγάλη ευελιξία στη μετακίνηση, παρά τα παράπονα του για το πιασμένο σβέρκο. Συγκεκριμένα, έχει αντοχή γάιδαρου στο κουβάλημα ενός επιπλέον σετ από όλα τα αξεσουάρ που συνοδεύουν το παιδί ( από πιπίλα εως εφεδρικό μικροσκόπιο- γιατί ποτέ δεν ξέρεις) αλλά και ταχύτητα αιλουροειδούς στο να σταθεροποιήσει ένα μωρό που παλαντζάρει. Αν και καλόκαρδο ζώο, συχνά ακούγεται από μακριά χάρη στην χαρακτηριστική κραυγή που βγάζει (μήηηηηηη!).

Συχνά οργανώνεται σε αγέλες όπου συναγωνίζονται το πόσο κουρασμένοι είναι από τα μωρά τους, μόνο και μόνο για να αρχίσουν να τους τρέχουν τα σάλια με το που εντοπίσουν νεογέννητο στα 3 χιλιόμετρα. Είναι τα πλάσματα που ζουν καταναλώνοντας υπολείμματα φρουτόκρεμας για 2 χρόνια και μετά συνεχίζουν να την αγοράζουν κρυφά από το σουπερμάρκετ όταν το τέκνο πηγαίνει λύκειο γιατί τους λείπει η γεύση. Τα πλάσματα που πετάνε κάθε χρόνο το μισό σπίτι σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τακτοποιήσουν, αλλά φυλάνε με θρησκευτική ευλάβεια την πρώτη ζωγραφιά του μπόμπιρα(λερωμένη με φρουτόκρεμα και μισοσβησμένη). Είναι το σπάνιο είδος που μπορεί να κοιμηθεί με το κεφάλι στο τραπεζάκι του καφέ σε γωνία 180 μοιρών και το πόδι στον πολυέλαιο για να μη διαταράξει τον ύπνο του κοιμισμένου πάνω τους παιδιού. Είναι τα σπανίως πλενόμενα ζώα που κάπως καταφέρνουν και εμφανίζονται με απαστράπτουσα όψη για την πρώτη γονική συνέλευση. Είναι τα παράξενα ανθρωποειδή που τρέχουν κατά συστάδες επάνω στο μωρό που κάνει κιχ και σε 5 χρόνια του ουρλιάζουν  σαν να μην υπάρχει αύριο που δεν μαζεύει τα παιχνίδια του ΠΟΤΕ.

Το πιο παράδοξο όμως είναι η γέννησή τους. Ο Γονέας γεννιέται μαζί με το παιδί του, τη ίδια μέρα,κα εκπαιδεύεται αποκλειστικά από το παιδί ( και εν μέρει από υψηλά επίπεδα στρες λόγω ανεξέλεγκτου μπουσουλίματος και γευσιγνωσίας ΟΛΩΝ των επικίνδυνων πραγμάτων). Καθώς ενηλικιώνεται σαν γονέας και διαμορφώνει μια πιο σταθερή και προβλέψιμη γονεϊκή συμπεριφορά, γίνεται εξαιρετικά επιρρεπής σε εκδηλώσεις αγάπης από μέρους του παιδιού, και επιζητά συνεχώς την προσοχή του. Τέλος, σε προχωρημένη ηλικία, συχνά καταφεύγει σε ήρεμες δραστηριότητες ξεφυλλίσματος οικογενειακών άλμπουμ με 35 φωτογραφίες στην ίδια ακροθαλασσιά. Όλα αυτά φυσικά μέχρι να εξελιχθεί σε παππού, και να επαναλάβει όλα τα προηγούμενα βήματα. Με ευλάβεια. Από την αρχή.

Αν δείτε γονέα περαστικό, να είστε φιλικοί και να δείχνετε κατανόηση. Και αν τυχόν διαθέτετε δικούς σας γονείς να δείχνετε επιείκεια, και να μετέχετε στα τελετουργικά ξεφυλλίσματα άλμπουμ. Α, και ζακετούλα να φοράτε, έχει ψύχρα αυτές τις μέρες.

fun parentsΠηγή φωτό:https://pjmedia.com/parenting/2015/9/17/10-parents-who-chose-to-laugh-rather-than-cry/
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s