Πως είναι να είσαι μαμά;

Αποτέλεσμα εικόνας για baby mom meme

Η ερώτηση που μου κάνουν όσοι δεν έχουν παιδιά, και που έκανα και εγώ σε άλλους πριν αποκτήσω. Η αλήθεια είναι οτι δεν περιγράφεται εύκολα, αλλά βγαίνει πολύ φυσικά. Όταν αποκτάς ένα πλασματάκι που εξαρτάται από σένα 24/7, χωρίς να το πολυσκεφτείς, γίνεσαι γονιός. Και μετά δεν προλαβαίνεις πια να σκεφτείς, χεχε. Ευτυχώς έχει προβλεφθεί το ένστικτο και δεν χρειάζεται να βασιστείς μόνο στις προσωπικά σου συναισθηματικά αδιέξοδα και άπιαστα όνειρα. Έτσι εντελώς φυσικά και ακαριαία, βρίσκεσαι να αγαπάς ένα έλασμα περισσότερο από τον εαυτό σου. Να σου προκαλεί ειλικρινή ενθουσιασμό το γεγονός οτι λέρωσε την πάνα του. Να ακούς τα γουργουρητά ευχαρίστησης όταν τρώει. Να εκστασιάζεσαι που κοιμήθηκε, αλλά να μη θες να κοιμηθείς και συ παρά την κούραση για να το κοιτάς. Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα που μπόρεσα και δημιούργησα (με κάποια βοήθεια ομολογουμένως), κάτι τόσο τέλειο. Και τώρα χαμογελάει κιόλας.

Με λίγα λόγια, χαζεύεις και σοβαρεύεις ταυτόχρονα. Μεγαλώνεις και μικραίνεις. Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να παρομοιάζεται η μητρότητα. Μια θάλασσα αγάπη με μόνιμη φουρτούνα. Είσαι καπετάνιος σε ένα πλοίο με σπασμένο αστρολάβο, γεμάτο χάρτες με αντιφατικές οδηγίες, αλλά έχεις ξεκάθαρο προορισμό: να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο μέσα σε ένα τόσο δα ανθρωπάκι. Δεν έχεις ιδέα πως θα γίνει αυτό, τις περισσότερες φορές δεν έχει ιδέα ούτε πως θα βγει η μέρα, αλλά κάπως στο τέλος, καταλήγει πάντα να αποκοιμιέται στην αγκαλια σου και πείθεσαι οτι για μια φορά ακόμη δεν απέτυχες πλήρως.

Αν αλλάζει ένα πράγμα, είναι πως ποτέ πια δεν είσαι το ίδιο ξένοιαστος και ανέμελος, γιατί προστίθεται στο ραντάρ σου η ευημερία του παιδιού , σε μόνιμη βάση. Αλλά θέλω να πιστεύω οτι δεν χάνεται αυτή η ανεμελιά,δεν εξαφανίζεται. Την κάνεις δώρο στο παιδί σου, όπως κάποτε την πήρες από τους παππούδες του.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s